Egyéb kategória

ÉLŐ: 9. NTD Nemzetközi Klasszikus Kínai Táncverseny döntője és díjátadója

Az NTD Nemzetközi Klasszikus Kínai Táncverseny – immár kilencedik éve – célja, hogy bemutassa a klasszikus kínai tánc ősi művészeti formáját, és lehetővé tegye, hogy a világ élvezhesse annak pompáját.

A versenyt New York államban rendezik meg szeptember 2-5. között. Az NTD és a testvérmédia, a The Epoch Times élőben közvetíti a verseny utolsó fordulóját, valamint a korábbi aranyérmesek technikai bemutatóját és a díjátadó ünnepséget szeptember 5-én, ET 13 órakor.

A közönség ezen az oldalon, az NTD és a The Epoch Times weboldalán, valamint a különböző közösségi médiafelületeken, illetve az NTD televíziós hálózatán követheti a közvetítést.

A versenyről

A klasszikus kínai táncverseny a hagyományos kultúra népszerűsítését célzó nemzetközi kulturális és művészeti rendezvények sorába tartozik. Kínában ezt a kultúrát a Kínai Kommunista Párt az elmúlt évtizedekben szinte teljesen megsemmisítette.

A kommunizmus egyik legfontosabb célja a hagyományos kultúra elpusztítása. Amikor a Kínai Kommunista Párt (KKP) hatalomra került, a hagyományok minden formáját – beleértve a művészeteket is – el akarta pusztítani. A kínai rezsim ezt szándékosan tette, hogy a kínai népet elszakítsa az örökségétől és az istenitől.

A klasszikus kínai tánc egy kifejező táncforma, amely a hagyományos kínai kultúra 5000 éves múltjában gyökerezik.

Az események házigazdája az NTD.

A szervezők szerint a verseny célja a kulturális csere elősegítése és a klasszikus kínai tánc autentikus hagyományos művészetének népszerűsítése. A bírálati szempontok középpontjában a klasszikus kínai táncra jellemző tartás, forma és technika áll.

https://www.ntd.com/live-9th-ntd-international-classical-chinese-dance-competition-final-and-awards-ceremony_671449.html?fbclid=IwAR3PP0FHe2kG-oqBzzZT91YfLnKNpNkQULPawHkxjHneJnxeM3Pm1dydBS4