Kultúra

Az ellenség kínai karakterének rejtett jelentése – 仇 (chou), azaz a gyűlölet, ellenségeskedés vagy ellenség

A bal oldalon a radikális 亻, ami az emberre utal. Ha ezt a radikális kínai karaktert látják, még az írástudatlan emberek is azt hiszik, hogy annak jelentése az emberhez kapcsolódik.

A jobb oldalon 九 szerepel. Ez a radikális egy teljes karakter, ami a kilences számot jelöli, de néha egy általános kifejezésre utal, amelynek jelentése bőséges vagy sok.

Az jósló csontírásban, a legkorábbi ősi kínai írásban, a karakter 九 egy felfelé irányuló erőt képvisel:

Így a 仇 karakter, az ellenség, az a személy, aki segít felemelkedni a magasabb szintekre.

Az emberek mindannyian különböző erkölcsi normákkal rendelkeznek, és egy magasabb erkölcsi szintû személyt, jónak tartunk. Egy ellenséggel való konfliktus során, ha valaki jól kezeli a helyzetet, akkor a folyamat során jobb személlyé válhat.

Mind a keleti, mind pedig a nyugati kultúrák úgy vélik, hogy ha egy jó ember javulni tud és felemeli magát, jobb és jobb emberré válik, akkor a mennybe kerülhet és mennyei lény lesz.

A legenda szerint amikor 5000 évvel ezelőtt Cangjie létrehozta a kínai írást, a mennyei titkokra fény derült. Ez olyan megható volt, hogy az istenségek és a szellemek felkiáltottak, és könnyeik olyanok voltak, mintha a köles hullna alá a mennyből.

Miután megismertük a titkot e mögött a kínai karakter mögött, megérthetjük, miért volt, hogy 2000 évvel ezelőtt Jézus a Közel-Keleten azt mondta tanítványainak, hogy szeressék ellenségeiket, ugyanakkor ennek az okát nem fedte fel az emberek előtt.

Szerkesztette: Sally Appert

Forrás:

Történetek az ősi Kínából

Epoch Times

https://www.theepochtimes.com/the-secret-within-the-chinese-character-for-enemy_…