Hírek

Az amerikai állampolgárok titokzatos vetőmagcsomagokat kapnak Kínából

A kezdetek: Kilenc Kínából érkező kéretlen, gyakran ékszerként címkézett vetőmag-csomagolás bukkant fel a lakosok postaládájában kilenc amerikai államban is. Ezek a személyek aztán riasztották a mezőgazdasági tisztviselőket, akik figyelmeztetést adtak ki, miszerint az ismeretlen magvak károsíthatják a környezetet.

Az olyan államok tisztviselői, mint Louisiana, Virginia, Kansas, Ohio, Washington, Kentucky és Wyoming, mind figyelmeztetéseket küldtek, miután a lakosok beszámoltak arról, hogy az elmúlt néhány napban megkapták a titokzatos csomagokat. A helyi jelentések szerint a jelentések Utah-ban, Arizonában és az Egyesült Királyságban is megjelentek.

Az embereket felkérték, hogy jelentsék az ilyen eseteket a helyi tisztviselőknek, hogy mielőbb útmutatást kapjanak a vetőmagok felhasználásáról.

A csomagok fotói alapján megtudni, hogy az állami tulajdonú kínai hajózási társaságon keresztül a China Post-on keresztül szállították őket, és gyakran kínai írással nyakláncként vagy gyűrűként írják le a tartalmukat.

„Újra kihangsúlyozom: ne ültessél el a magvakat” – mondta Ryan Quarles, Kentucky mezőgazdasági biztos július 27-i nyilatkozatában, emlékeztetve az embereket a csomagokkal kapcsolatos potenciális kockázatokra. Ugyanis többször figyelmeztette a lakosokat, hogy az ismeretlen magvak inváziós növények lehetnek és olyan betegségeket okozhatnak, amelyek hátrányosan érinthetik a helyi élőhelyeket és az állatállományt.

„Nem tudjuk, mik ezek, és nem kockáztathatjuk az amerikai mezőgazdasági termelés károsodását.” Nálunk van a legbiztonságosabb és legteljesebb élelmiszer-ellátás a világon, és ezt így kell megőriznünk. „

A washingtoni megyei Mezőgazdasági Minisztérium „mezőgazdasági csempészetnek” nevezi a történteket, és felszólította a vetőmagokat fogadókat, hogy a további utasítások meghozataláig tartsák meg a csomagolást, amely később „bizonyítékként is szükséges” lehet.

Az ohiói Whitehouse-i rendõrség azt gyanítja, hogy a vetõmagok olyan csalás részét képezik, amely során egy online árusító olcsó termékeket küld el, és a kiküldött csomagok után saját termékeire pozitív visszajelzéseket írhat be weboldalára a “vevők” nevében, hogy ezzel javítsa a termékei minõsítését. Kéri, hogy a csomagot kapó lakosok lépjenek kapcsolatba a helyi rendõrséggel, kerüljék a csomagok kinyitását, és kijelenti, hogy „egyik tisztünk örömmel veszi át a csomagot”.

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) tájékoztatta a The Epoch Times-t, hogy Állat- és Növény-egészségügyi Felügyeleti Szolgálata (APHIS) szorosan együttműködik a Vám- és Határvédelmi és a mezőgazdasági kormányzati szervekkel „az illegális vetőmag bekerülésének megakadályozása és az Egyesült Államok védelme érdekében”

Az USDA szóvivője hangsúlyozta annak fontosságát, hogy ne ültessék el az ismeretlen vetőmagot, és sürgette a nyilvánosságot, hogy „tartsák meg a vetőmagokat és a csomagolást, beleértve a szállítási címkét is”, amikor nemkívánatos csomagolást kapnak.

Lori Culley, aki Utah-ban Tooele-ban él, fülbevalóként címkézett vetőmag kézhezvétele után közzétette azokat a Facebook-on. Azt mondta, hogy mintegy 40 ember, főleg a városából, válaszolt arra, miszerint nekik is ugyanez a tapasztalatuk.

„Remélem, hogy nem túl komoly a dolog”- mondta a Fox 13-nak, és azt tanácsolta, hogy a vetőmagokat ne érintsék meg és ne dobják a kukába.

Forrás:

https://m.theepochtimes.com/residents-across-the-country-receive-mysterious-seed-packages-from-china_3440365.html

Credit: Eva Fu

Fotó: Illusztráció © Kína Fókusz