Hírek

A WeChat és a TikTok a Kínai Kommunista Pártot segítik a tengerentúli befolyásának kiterjesztésében

Részlet:

A cikk azt is elmagyarázza, hogy a WeChat hogyan segíti a KKP-t a külföldi médiumok ellenőrzésében:

A médiavállalatoknak regisztrálniuk kell a WeChat-fiókjait ahhoz, hogy cikkeket tehessenek közzé a WeChat alkalmazásban. A WeChat két lehetőséget kínál erre: regisztráció a WeChat nemzetközi verzióján keresztül, vagy a Kínában használt verzióval. A nemzetközi fiókokkal történt regisztráció esetén a WeChat csak havi négy publikációt engedélyez, és ezzel „arra ösztönzi” a külföldi vállalatokat, hogy inkább Kínában regisztráljanak. De az a vonal viszont már a KKP teljes cenzúrája alatt áll.

A WeChat „a valaha tapasztalt legnagyobb horderejű, és legveszélyesebb változásokat hajtja végre az ausztráliában működő kínai nyelvű médiákban” – állítja a fent említett intézet.

Az emberek a médiát sokáig az állam negyedik hatalmának, és a „koronázatlan királynak” tekintették. Ennek olyan platformnak kell lennie, amely hűen tükrözi a közvéleményt, és teljesíti azon felelősségét és küldetését, hogy eljuttassa a világhoz az igazságot.

A legtöbb ország megengedi a véleménynyilvánítás szabadságát. Viszont a KKP azért, hogy fenntartsa a hatalmát, következetesen elnyomta az emberek gondolatait, és korlátozta a véleménynyilvánítás szabadságát. Ezenkívül, hosszú évek alatt a külföldi médiákra is kiterjesztette a befolyását.

Sajnos sok ember és kormány még nem ismerte fel az ehhez a tendenciához kapcsolódó veszélyek teljes mértékét.

Teljes cikk:

http://hu.clearharmony.net/articles/a113514-A-WeChat-es-a-TikTok-a-Kinai-Kommunista-Partot-segitik-a-tengerentuli-befolyasanak-kiterjeszteseben.html#.YENsxJu6qUk