Történelem

A modernkori gestapó 21 éve terrorizálja Kínát – Az öldöklő, törvényen felüli náci Németország gestapójának van egy jelenkori megfelelője: a 610-es Iroda, a kínai titkosrendőrség.

Ez a 610-es Iroda gyilkol, terrorizál, és elveszi több millió kínai ember szabadságát Kínában

A Kínai Kommunista Párt (KKP) világszerte fokozatosan mikroszkóp alá kerül a jelenlegi események okozta felfordulás miatt, mint a koronavírus járvány, a vitatott lépések Hongkong felé és az USA kormányával létrejött súrlódások.

Megvilágítva a kínai ügynökség eredetét és a folyamatos létét, kontextusba helyezzük a kínai kormány valódi működését.

A titkos 610-es Iroda létrejötte

Huszonegy évvel ezelőtt Kínában vihar készülődött – egy vihar, amelyik közvetlenül több millió embernek változtatja meg az életét, és követetten még többnek.

Tíz évvel a június 4-i Tinanmen téri mészárlás után a rezsim kitervelt egy kampányt, amelynek következménye még borzalmasabb, mint az 1989-es kegyetlen mészárlás.

A KKP akkori vezetője, Csiáng Cö-min zavart és féltékeny volt egy csoportra a kínai társadalomban, amely 70-100 millió követőt tudhatott magáénak. Ezek az emberek a párt ellen konspiráltak? Szókimondó disszidensek voltak? Támogattak valami veszélyeset az egészségre és a társadalom stabilitására?

A fentiek közül egyik sem. Meditálók voltak, akik az őszinteség, jószívűség és tolerancia alapelvekre törekedtek a mindennapi életben. A Fálun Gong spirituális tanítás gyakorlói voltak. Csak azt kérték, hogy engedélyezzék számukra a gyakorlást.

Csiáng csavarodott logikájában a több millió törvénytisztelő, békés, egészséges meditáló fenyegetést jelentett. Ezért elrendelte a KKP legfelsőbb tisztviselői vezető csoportjának a felállítását, hogy kezeljék ezt a „problémát” és egy titkos hivatallal együtt hajtsák végre az üldözés pusztító kampányát.

A titkos hivatal 1999. június 10-én alakult, így lett a neve 610-es Iroda.

Csiáng azt mondta a Fálun Gongról: „Megsemmisíteni a hírnevüket, csődbe vinni őket anyagilag és megsemmisíteni őket fizikailag.”

Azóta a Fálun Gong gyakorlók olyasmit viseltek el, amit sokan „hideg népírtás”-nak neveznek.

Kínai gestapó

„A 610-es Iroda olyan, mint Hitler gestapója” – mondta Guo Guoing, kínai emberi jogi ügyvéd, aki száműzetésben van.

„Hatalmasak és elegendő pénzügyi támogatásuk van a kormánytól, így… titokban ellenőrzik minden Fálun Gong gyakorlót a helyi területeken.”

Mint a gestapónak, a 610-es Irodának is feladata megsemmisíteni az embereket, akik az uralkodó diktátor szerinti nemkívánatos csoportokhoz tartoznak.

Mint a gestapó, a 610-es Iroda parancsokat ad intézményeknek, hogy kegyetlen pszichológiai és fizikai kínzások alkalmazására utasítsa azokat. A 610-es Iroda személyzete néha maga is végez kínzásokat.

Mint a gestapó, a 610-es Iroda sem egy rendőrségi erő, amely védi, szolgálja az embereket vagy biztonságot nyújt. Ez egy „biztonsági” erő, amely az erőszakot és kegyetlenséget csak az emberek elpusztítására használja.

Mint a gestapó, a 610-es Iroda felelőssége a gyilkosságokért semmilyen elfogadott hatóság részéről nem kérhető számon. Megtehetik és meg is teszik az emberek nyom nélküli eltüntetését.

Mint a gestapó, a 610-es Iroda a jogi és igazságügyi struktúrákon kívül működik. Néha ténylegesen ellenőrzi a jogi és igazságügyi struktúrákat, ezért valóban törvény felett áll.

Ártatlan csoportok megsemmisítése és kínzása

„A politikai és vallási elnyomási modellek az elmúlt két évtizedben fejlődtek Kínában” – mondta Sarah Cook, vezető kutató-elemző a Kínával foglalkozó Freedom House-nál, amely egy USA székhelyű nem kormányzati szervezet.

„A Fálun Gong gyakorlók üldözése segített a KKP-nek egy új játékszabály létrehozásában, hogy más csoportokat üldözzön.”

A megfigyelési taktikák, amelyeket kezdetben a 610-es Iroda alkalmazott – mint a megcélzott személyek adatbázisai – most a kínai népesség más speciális szegmenseire vagy még a külföldiekre is használják, akik Kínába látogatnak.

A KKP által 1999-ben létrehozott 610-es Iroda egy példája a hasonló „politikai és jogi manőverezésnek”, amellyel jelenleg irányítják Hongkongot, mondta Cook.

A kínai rezsim legutóbb elrendelt egy nemzetbiztonsági törvényt Hongkongra vonatkozóan – megkerülve a város saját törvényhozását, hogy megbüntesse azokat a rendezvényeket, amelyek Pekinget a szecesszióval, terrorizmussal és felforgatással hozzák összefüggésbe.

Valamint a 610-es Iroda volt az első olyan szervezet Kínában, amelyik szisztematikusan kémkedett a Fálun Gong gyakorlók után más országokban, így kiterjesztve a Fálun Gong gyakorlók üldözését és zaklatását Kínán kívülre.

A 610-es Iroda ellenőrzi a fegyházakban, börtönökben, kórházakban, munkatáborokban és más fogva tartási létesítményekben lévő, ismeretlen számú Fálun Gong gyakorlók kínzását. Ez minden ismert kínzási módszerre támaszkodik, mind az ősiekre és modernekre is. A körmök kitépése, kényszer-etetés emberi ürülékkel, az emberek kényszerítése, hogy guggoljanak órákon vagy napokon át, míg végül leöntik őket hideg vízzel, szexuális zaklatás sok típusa, drogok beinjekciózása – ezek csak néhány kínzási fajták, amelyeket használ a 610-es Iroda vagy az ellenőrzésük alatt állók.

Senki sem tudja a meggyilkolt emberek számát, akik a kínzások vagy a durva bánásmód miatt hatlak meg, de bizonyosan többszöröse a 4 363 halálesetnek, amely hivatalosan megerősített. A túlélőkkel és családtagjaikkal készített interjúk alapján a honlap dokumentált kínzási módszereket és személyes kínzási eseteket.

Erőszakos szerveltávolítás – a biztos halál

Talán a legmegdöbbentőbb módja a Fálun Gong gyakorlók és mások szisztematikus meggyilkolásának –a színfalak mögött hangszerelve a 610-es Iroda által – a transzplantációs szervek eltávolításán keresztül történik. Vesék, tüdők, szívek, szaruhártyák és más szervek kerülnek letávolításra foglyoktól, és ezeket igény szerint eladják a gazdag átvevőknek és külföldi „transzplantációs turistáknak”. A 610-es Iroda azok között van, akik lefölözik a hasznot a hátborzongató kereskedelemből.

Független nyomozók megerősítették, hogy ezeknek a szerveknek az eltávolítása még mindig tart a KKP tagadása ellenére.

A Kínai Népbíróság egy független népbíróság, amelyet a Kínában folyó, lelkiismereti foglyoktól történő erőszakos szerveltávolítás kivizsgálására hoztak létre, bizonyító meghallgatásokat tartott 2018-19-ben Londonban. A Népbíróság 2020. március 1-jén kiadta a zárójelentését, amely megjegyezte, hogy „az erőszakos szerveltávolítás számtalan helyen történik a Kínai Népköztársaságban, és számtalan alkalommal, legalább 20 éve zajlik, és folytatódik a mai napig.” Megállapította azt is, hogy a Fálun Gong gyakorlók a szervek fő forrása az államilag jóváhagyott gyakorlatban.

Egy hivatal a törvény felett

A 610-es Iroda „ágazatai egész Kína területén vannak, egészen a legkisebb falvakig” – mondta Cook. Mint ilyennek, Kínában a befolyása és ellenőrzése minden szinten példátlan.

A 610-es Iroda alkalmazottainak száma ismeretlen a titkos természete és a tény miatt, hogy a 610-es munkatársaknak több szerepe is lehet, egyidejűleg más részlegeket szolgálva. De a szám viszonylag kicsi, összehasonlítva a KKP más ügynökségeivel.

A hatalom forrása nála nem a mérete, hanem az, hogy csak néhány legfelsőbb szintű KKP vezető számoltathatja el, és hogy hatalma van minden más bürokratikus struktúra felett.

„A 610-es Irodának van mozgástere, hogy uralkodjon a kínai emberek jogai felett” – mondta Cook.

A 610-es Iroda mondja meg, hogy a rendőrség mit tegyen az olyan célpontokkal, mint a Fálun Gong gyakorlók. Letartóztassák őket? Kínozzák őket elektromos botokkal? Engedélyezzék a látogatókat? Engedjék szabadon őket? Minden, amit tehetnek, csak a 610-es Iroda jóváhagyásával lehetséges. A rendőrségnek és a börtönöknek meg van kötve a kezük.

Van jogorvoslat? Általában Kínában nincs ilyen dolog, mivel a bíróságoknak megmondják előre, milyen ítéletet adjanak ki, a bemutatott bizonyítékoktól függetlenül. A Fálun Gong gyakorlók esetében a sorsukat a 610-es Iroda rendeli el, a bírók csupán átadják a parancsokat, amiket kapnak, sok dokumentált Minghui.org beszámoló szerint.

A kiterjedés elágazásai messze meghaladják több tízmillió Fálun Gong gyakorló életét és más célba vett csoportok tagjaiét, akiket üldöz a kínai rezsim.

„A 610-es Iroda létezése, létrehozás és működése alapvetően aláássa a jogállamiságot Kínában” – mondta Cook.

„A 610-es Iroda az elefánt a porcelánboltban, ha a jogállamiságról beszélünk” – tette hozzá. „Kínában nem lehet jogállamiság, amíg olyasmi létezik, mint a 610-es Iroda.”

Kínában a jogállamiságra nem lehet támaszkodni, mondta Cook, ennek széles következményei vannak. Élelmiszer- és termékbiztonság, beruházások, szellemi tulajdon, a külföldiek jogai és a közös vállalkozások csak néhány terület, amelyeket veszélyeztet, amelyre nem lehet támaszkodni. Jogállamiság nélkül az élet Kínában, vagy bármilyen üzleti tevékenység kínai szervezetekkel, magas fokú kockázatot jelent alapjaiban.

Burok játszma

A The Epoch Times beszámolt róla, hogy a 610-es Irodát esetleg feloszlatták. A valóságban a nevek változtak, de a játékosok ugyanazok. A KKP egy kifinomult játékot játszik számtalan csellel, hogy eltérítse az embereket a nyomvonalról.

Nyilvánvaló, hogy bármire is változik a név vagy a cím, a funkciója a 610-es Irodának teljes erővel folytatódik.

Az emberek ugyanazon csoportjait üldözik továbbra is.

A tőkéket még mindig juttatják az üldözési tevékenységekhez.

Az elkövetőknek ugyanaz a törvény feletti státusza fennáll továbbra is.

Ahogy látjuk, a szigorítások Hongkongban és az úgynevezett átnevelő táborok az ujgur muszlimok számára Xinjiangban, ezek a kínai gestapó öröksége, amely folyamatosan egyre kiterjedtebb lesz.

Talán egy nap, a 610-es Iroda gyilkos bűncselekményei ugyan annnyira jól ismertek lesznek, mint a gestapóé.

Forrás: Thomas Sterling, Epoch Times; http://hu.clearharmony.net/articles/a113328-A-modernkori-gestapo-21-eve-terrorizalja-Kinat.html#.XvCa2aZS-Uk