Hírek,  Politika

A Direkt36 nagyon komoly tényfeltáró anyagot állított össze a Fudan egyetemmel kapcsolatban

Kiderül többek közt, hogy milyen messzire nyúlik vissza a projekt, és az is, hogy a kínai kommunista vezetés kiemelt figyelemmel kíséri!

Az egyetem költségei az egekbe szöknek majd, és elsősorban nem csak a súlyos összegeket kell a magyaroknak finanszírozni, hanem mégcsak nem is magyar diákoknak készül!

MOST kellene eldönteni, hogy a kínai kommunista rezsimet szeretnénk-e szolgálni az elkövetkező évtizedekben, vagy visszautasítani a “kecsegtető ajánlatot”!?

Részlet a cikkből:

“A Fudan Hungary Egyetemet ugyanis tehetős külföldi diákokat megcélzó fizetős magánegyetem lesz. Az ITM háttérszámításai szerint az alapszakos tanulmányok 2,5 millió, a mesterszakosak 3,7 millió forintos éves tandíjjal indulnának, majd ezek még tovább emelkednének az évek során 3, illetve 4,4 millió forintra. Az ITM Direkt36 által megszerzett számításai szerint a budapesti Fudan kétszer olyan drága lesz, mint a prágai közgazdaságtudományi egyetem, viszont kb. a felével olcsóbb, mint a világhírű London School of Economics.

Bár az új budapesti magánegyetem sokszáz milliárd forintnyi magyar adófizetői pénzből jönne létre, a Direkt36 által megszerzett dokumentumok sehol nem említik, hogy az Orbán-kormány biztosítana a magyar diákoknak államilag finanszírozott képzést.

A Direkt36 birtokában lévő dokumentumok szerint valójában a kormány sem tudja, mennyibe kerül majd a beruházás.”

Érdemes a teljes cikket elolvasni:

https://444.hu/2021/05/14/kina-megmondta-hogy-nagyon-fontos-neki-a-budapesti-fudan-az-orban-kormany-most-mindent-felboritott-a-kedveert

Kép: NTD news