Kultúra

A bivaly 水牛 éve

A kínai újév február 12-én érkezik meg, 2021 pedig a bivaly éve. Kedvező jelnek tűnik, ami pontosan az, amit hallani szeretnénk, mivel néhányan közülünk nagyon óvatosan lépnek be ebbe az új évbe. Viszlát 2020, a fém patkány éve.

Mit tudunk a bivalyról?

A bivaly pozitív tulajdonságai nemcsak a kínai állatövben találhatók meg. A bivaly a keleti művészetben, vallásban és irodalomban egy nagyra tartott, mélyen szimbolikus állat.

A bivaly szelíd és megbízható, megfontolt és hűséges állat, amelynek jelleme fegyelmet, erőt, kitartást, biztonságot és becsületességet fejez ki. A bivaly megmenthet minket a katasztrófától, és segíthet az újraépítésben, mert a bivaly egy építőmester. Eleme a föld, amely stabilitást és táplálékot képvisel. A bivaly segít nekünk szántani a földeket, növényeket ültetni, és betakarítani az élelmünket. Önmaga szintén az élelem, tej és ruházat forrása.

A fengsujban a bivaly arról ismert, hogy teljesíti a kívánságokat. A bivalyt azért látják ilyen pozitív megvilágításban, mivel képes az önfeláldozásra és az emberiség szolgálatára, és ezért gyakran használják a koreai közmondásokban.

A bivalyt az ősi időkben „Buddha-természetnek” tekintették

Egy bivaly szobrai és ábrázolása a templomokban számos vallási helyen megtalálhatók Japánban, a bivaly szimbolikája a buddhizmusban a taoizmusból származik – egy Kínából származó filozófiai gyakorlatból. A buddhizmusban és a japán buddhizmusban a bivaly a „Buddha-természetet” jelenti, egy olyan természetet, amely mindannyiunkban megvan. Ezért a fém bivaly évében örömmel várhatjuk, hogy többet elmélkedjünk magunkról és nagyobb megvilágosodásban legyen részünk.

A tíz jelenet egy bivallyal egy zen buddhista példázat, amely szöveges illusztrációkból áll, amelyet eredetileg egy 11. századi Song-dinasztiában élő kínai zen-mesternek tulajdonítottak. A 15. században egy japán zen szerzetes alkotta meg újra. A történet egy pásztorfiúról szól, aki elveszíti a bivalyát. Követi a nyomát, hogy megtalálja az állatot. A másodiktól az utolsó versszakig túllép a világon, és eléri a megvilágosodást.

Kínai állatöv és a fém elem 2021-ben

A kínai naptár 60 éves ciklusokban jár körbe, és 12 állatövet képvisel: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske, majom, kakas, kutya és disznó.

Az öt taoista elem a tűz, a föld, a fém, a víz és a fa. 2021 fémév, és az ősz a legkedvezőbb évszak a fémévben. A fém kapcsolódik a tüdőhöz és a vastagbélhez, a fehér színhez, a fehér ételhez, valamint a csípős ízekhez és aromákhoz. A fengsujban a fém képviseli a tisztaságot, mint például egy fémfelület fénye, és a hálószoba az, ahol a leginkább kell összpontosítani erre, mivel a bivaly szorgalmas, és egy békés alvás után dolgozik a legjobban.

Azok az emberek, akik bivalyok a kínai állatövben, ezekben az években születtek: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 és 2021.

Sok szerencsét és erős akaratot kívánunk a fém bivaly 2021-es évében.

Írta: Jessica Kneipp / Visiontimes

Forrás: https://visiontimes.com/…/2021-year-of-the-metal-ox…