Kultúra

5400 tajvani Fálun Gong gyakorló csodálatos kép- és karakterformációja

A hűvös, szeles, nedves időtől függetlenül több mint 5400 Fálun Gong gyakorló gyűlt össze 2020. december 5-én Tajpej városában, a Chiang Kai-shek Nemzeti Emlékcsarnok ikonikus Szabadságterén. Ott voltak, hogy részt vegyenek a tajvani Fálun Dáfá Szövetség által évente megszervezett nagyszabású kép formáció létrehozásán és karakterformáló rendezvényen.

Sárga, kék vagy fehér ruhát, valamint sapkát felvéve rendezetten besétáltak a kijelölt helyre, majd a téren előre elrendezett műanyag szőnyegekre ültek, és mintegy 90×115 méteres csodálatos képet alkottak.

Fálun Dáfá

A Fálun Dáfá, vagy más néven Fálun Gong egy spirituális gyakorlat, amelyet 100 millióan gyakorolnak a világ több mint 100 országában. A világegyetem Őszinteség, Jószívűség, Tolerancia elvein alapuló Fálun Gong a buddhista hagyományokban gyökerezik és két fő komponensből áll: az önművelésből a tanítások tanulmányozásán keresztül, illetve a nyugodt gyakorlatokból és a meditációból.

A kép kompozíciója

Ez az érdekes kép a Zhuán Fálun könyvének (a Fálun Gong fő könyve) képeiből, egy lótuszvirágból, valamint a „Fálun Dáfá Hao” és „Zhen Shan Ren Hao” kilenc kínai karakterének a képéből állt, amelyek jelentése: A Fálun Dáfá jó ”és az„Őszinteség, Jószívűség, Tolerancia jó”.

Ezenkívül a kép tetején 24 fénysugár volt, amelyet 1800 Fálun Gong gyakorló alkotott, akik sárga jelmezt viseltek, jelezve, hogy Buddha fénye világítja meg az egész világot, és hogy az igazság, az együttérzés és a tolerancia egyetemes elveinek nagyszerűsége mindenütt jelen van.

A története

Ez a fajta kép- és karakterformáló tevékenység Kínából indult a Fálun Gong népszerűsítésére, mielőtt még a kínai kommunista rendszer 1999 júliusában elkezdte üldözni a spirituális gyakorlatot.

Hasonló rendezvényeket tartottak sok más országban is, például Tajvanon, az Egyesült Államokban, valamint azóta Ázsia és Európa más országaiban. A Tajvanon alkotott képek azonban meglehetősen bonyolultak, mivel nagyobb számban alkotják meg azokat a Fálun Gong gyakorlói.

A tajvani Fálun Dáfá Szövetség 2000 óta minden évben megszervezi ezt a nagyszabású tevékenységet, hogy megmutassa a Fálun Gong nagyszerűségét és felhívja a figyelmet a Fálun Gong gyakorlók kegyetlen üldözésére Kínában.

A kép terve

A kép tervét ebben az évben Tajvan északi részén egy veterán Fálun Gong gyakorló készítette, aki nyugdíjas építész. Valójában már számos más országban segített abban az évek során, hogy hasonló képeket készítsen.

Huang Chun-mei, a rendezvény szervezője és a Tajvani Dáfá Szövetség alelnöke szerint az idén különösen jelentőségteljes a terv elkészítése, mert a Fálun Gong segítséget nyújt a világ népeinek a nehéz időkben, amelyet a Covid-19 világjárvány okoz.

A gyakorlatok bemutatása

Közvetlenül a kép és a karakterek kialakítása után több mint 5000 Fálun Dáfá gyakorló mutatta be a Fálun Gong öt gyakorlatát a Szabadság téren.

Nagyszerű volt látni a békés, szelíd és lassú mozdulatokból álló öt gyakorlatot, a gyönyörű és megnyugtató zenével együtt a Szabadság téren, a szemet gyönyörködtető Chiang Kai-shek emlékcsarnok előtt.

A Marching Band zenekar előadása

Az eseményt a Fálun Dáfá Tian Guo Marching Band zenekarának fellépése zárta, amely körülbelül 200 Fálun Gong gyakorlóból áll Tajvanon az élet minden területéről. Körülbelül 10 felemelő dalt adtak elő, köztük a Falun Dafa Is Good, The Stars and Stripes Forever, Joy to the World, stb.

Forrás: https://visiontimes.com/…/a-magnificent-image-formed-by…

Képek: The Epoch Times